Пицата на Стефи



Съдържание на пицата:
========================
Бяло брашно 300 гр.; 
вода 180 мл.;
1 ч.л. сол;
2 ч.л. захар;
1 с.л. олио;
3.5 гр. суха мая

1. Първо омесване и втасване 45 мин.
2. Второ втасване след разстилане и оформяне тестото на пицата 1 час.
3. Доматен сос с босилек - готов италиански  Barilla - 1/2 от буркана.
4. Кашкавал за сандвичи тънки резенчета (слайсове) немски от LIDL. - 12 бр
5. Резенчета салам Чоризо, прошуто 2 вида нарязано на дребно - 12 бр. Може и прошуто нарязано на дребно. 
6. Тънки резени на кръгчета червен лук. - 1 средно голяма глава.
7. 4-5 чери домати нарязани на кръгчета и разпръснати върху другите продукти.
8. Настърган кашкавал колкото да покрие продуктите върху пицата. Кашкавалът да се зачервява. Аз използвам кашкавал Верея или Боженци. Може и Моцарела настъргана от Lidl. 
9. Най-отгоре се подреждат маслини без костилките.
10. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 200°С. за 15 - 20 мин. докато се зачерви.
11. Когато пицата е зачервена отгоре и отдолу, се изважда. Оставя се за няколко минути да поизстине. Нарязва се и се сервира с гарнитура от някаква салата.

Пицата е божествена на вкус! Точно както я харесваме - хрупкава със средна дебелина - нито тънка, нито дебела; с достатъчно "топик" както се казва отгоре.





Сервирах я с краставички, чери домати, ситно нарязани червен кромид, пресен лук и пресен чесън. 


Отгоре се поръсва с кашкавал. Липсва снимката. И после печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Може и на 210.


Добър апетит!







Коментари